Jalkapallo vs. amerikkalainen jalkapallo


Jalkapallo-ottelun ratkaisevat maalit. Vikkeläjalkaiset pelaajat viilettävät pitkin kenttää, ja maalivahti on ainoa pelaaja, joka saa koskea palloon käsillä sivurajaheittoja lukuun ottamatta. Jalkapallossa peli on koko ajan käynnissä eikä pelikelloa pysäytetä edes pelikatkojen ajaksi.Amerikkalaisessa jalkapallossa sen sijaan kerätään pisteitä viemällä soikion muotoinen pelipallo vastustajan maalialueelle tai potkaisemalla pallo maalihaarukan läpi. Palloa voidaan kuljettaa joko kantamalla tai heittämällä. Lajille ominaisia piirteitä ovat kova fyysinen kontakti, taktikointi sekä pelitilanteiden nopeus.

Englanti on suuri jalkapallomaa

Jalkapalloa pelataan ja seurataan eniten Euroopassa. Suomessa kiinnostavat etenkin Englannin Valioliiga ja Mestarien liiga, ja ne ovat myös suosittuja vedonlyöntikohteita. Liverpool on Englannin jalkapallohistorian menestyneimpiä seuroja. Sillä on englantilaisjoukkueista eniten Mestarien liigan voittoja. Joukkue on voittanut myös 19 Englannin pääsarjamestaruutta, ja paremmaksi on laittanut ainoastaan Manchester United. Nämä seurat ovatkin jalkapallon tunnetuimmat kilpakumppanit, joilla riittää innokkaita faneja ympäri maailman. Fanituotteita Liverpoolilla löytyy pelipaidasta taskumattiin. Voit ostaa tämän verkossa.

NFL on maailman seuratuimpia liigoja

Amerikkalainen jalkapallo on yksi seuratuimmista urheilulajeista maailmassa. NFL eli National Football League on lajin ammattilaissarja. Siinä pelaa 32 joukkuetta. Pudotuspeliturnauksen päätteeksi konferenssien mestarit kohtaavat loppuottelussa, Super Bowlissa, joka on suuri tapahtuma Yhdysvalloissa. Yksi syy suureen yleisömäärään on varmasti se, että NFL:n runkosarjassa pelataan vähän otteluita ja stadionit ovat todella isoja. Eniten mestaruuksia on voittanut Green Bay Packers. Seuran suosiosta kertoo se, että Packers on erityisen kuuluisa pitkästä kausikorttijonostaan.